Deel dit artikel
-

AND vraagt surseance aan

Het beursgenoteerde AND International Publishers vraagt surseance van betaling aan. Het bedrijf is er niet in geslaagd financiering voor de middellange termijn te regelen.

AND is een specialist in electronic publishing op het gebied van routeplanning, vluchtinformatie en adresbeheer. Het verliesgevende bedrijf verkeert al enige tijd in moeilijkheden en streeft er naar de activiteiten in zijn geheel of afzonderlijk te verkopen. Gesprekken met het Duitse Distefora en het Nederlandse TIE strandden vorig jaar.

AND meldde eergisteren dat het haar dochteronderneming Biblion voor 8 miljoen gulden aan de Nederlandse Bibliotheek Dienst heeft verkocht, maar dat het er niet in geslaagd is de overige activiteiten van de hand te doen. Het bedrijf is er niet in geslaagd nieuwe financiering rond te krijgen, en ziet zich daarom genoodzaakt om surseance van betaling aan te vragen.

President-commissaris bij AND is Dimmes Doornhein, tevens lid van de raad van commissarissen bij Newconomy.

Deel dit bericht

4 Reacties

Koning

Jammer dat dit heeft moeten gebeuren. Het was toch al lang duidelijk dat bepaald onderdelen zeer slechte prestaties leverden? AND had gewoon bij zijn core business moeten blijven. Het verkopen van digitale geografische wegennet kaarten in een B to B markt.

Peter

Ik ken niet de ins en outs. Het routeplanningspakket moet op zich toch voldoende toekomst hebben. En AND was toch in NL marktleider? Misschien te veel kosten gemaakt en gespeculeerd op snelle groei?

R. Berlestein

Nu blijkt wel weer dat de beleggers BEWUST op het verkeerde been zijn gezet door AND. In januari werd in het persbericht gezegd dat AND of verkocht zal worden (in onderdelen) of op eigen voet verder zal gaan. Ze zijn dus helemaal niet bij machte om op eigen voet verder te gaan. Over een faillisement werd niet gerept. Het wordt tijd dat het strafbaar wordt gesteld als er bewust foute info verstrekt wordt

Ralph

Iets simpels. Zijn er al niet genoeg gratis reisplanners te vinden op het internet? Als dat zo is, hoezo dan ' stick to your core business' . Die toko was al heel lang geleden toe aan een flinke turn-around! Slaapkoppen. Een kind kan de was doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond