Deel dit artikel
-

Ook andere krantensites getroffen door malvertising

Behalve De Telegraaf blijken ook de sites van Volkskrant, Trouw, Parool en Dumpert de afgelopen dagen besmet met malvertising. Dat meldt het Nederlandse beveiligingsbedrijf SurfRight.

De advertenties, die worden aangeboden via internationale netwerken, wijzen gebruikers door naar de zogenoemde Angler Exploitkit. Die maakt gebruik van bekende beveiligingslekken in onder andere Adobe Flash Player. Bij een succesvolle infectie (bijvoorbeeld bij oudere versies van de Flash Player) wordt de Bedep Trojan geïnstalleerd.

Blijkbaar hebben de criminelen een voorkeur voor nieuwssites omdat die een groot bereik hebben.

SurfRight uit Hengelo richt zich naar eigen zeggen vooral op de bestrijding van malware, spam en phishing.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

De criminelen hebben een voorkeur partijen zoals AppNexus die werkelijk geen intresse hebben om dit probleem aan te pakken.
Gecombineerd met publishers die enkel geintresseerd zijn in maximalisatie van hun inkomsten in plaats van hun dierbare traffic toe te vertrouwen aan andere/Nederlandse partijen die wel kunnen voorkomen dat bezoekers/klanten een leuke infectie overhouden aan een sitebezoek.

O’Kelly van AppNexus gaf zelf al toe bij de promotie van hun onzin producten dat wel 40% van de traffic eruit gefilterd werd, impliciet een indicatie naar de puinhopen die zijn ontstaan om de investeerders maar zoet te houden met mooie cijfertjes.

Peter

Lijkt me een beetje onzin, Z.Eur. Want geen enkele advertentiemarktplaats wil een slechte reputatie. Blijkbaar is het technisch moeilijk om dit soort infecties tegen te gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond