Deel dit artikel
-

Android KitKat eindelijk groter dan Gingerbread

Android 4.4 KitKat heeft eindelijk een groter marktaandeel dan het bijna vier jaar oude Gingerbread. Tot voor kort werd de markt juist door Gingerbread gedomineerd. KitKat moet echter Jelly Bean nog inhalen.

De winst van KitKat blijkt uit de jongste cijfers van Google, het bedrijf dat de systeemsoftware ontwikkelt. KitKat heeft een marktaandeel van net geen 18 procent, 3 procent meer dan Gingerbread.

KitKat moet in Jelly Bean echter zijn meerdere erkennen. Jelly Bean draait nog altijd op meer dan de helft van alle Androidtoestellen, maar heeft de afgelopen maanden wel wat marktaandeel moeten inleveren. Ice Cream Sandwich (4.0) volgt op een vierde plaats met 12,3 procent.

Android kampt nog altijd met enorme marktfragmentatie. Dat staat vernieuwing in de weg, zeker nu Google een dezer dagen het nieuwe Android L heeft voorgesteld en reeds een Developer Preview beschikbaar maakte voor ontwikkelaars. Android L wordt al in het najaar verwacht.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Gelukkig is 90% van de functionaliteit wel beschikbaar, waarvan 93% van de mensen daarvan de laatste versie hebben, zonder dat ze het überhaupt weten. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond