Deel dit artikel
-

Android Lollipop sijpelt maar langzaam door

Nog maar 0,1 procent van de smartphones heeft Android 5.0 Lollipop aan boord, nauwelijks een maand na de officiële lancering. Dat blijkt uit opgaven van Google.

Hoewel toestellen van Motorola, LG en Nexus al wel Lollipop hebben ontvangen, gaat de uitrol over the air erg traag. Google heeft wel de installatiebestanden beschikbaar gesteld, maar voor de gemiddelde gebruiker is die procedure veel te ingewikkeld.

Google rolt Lollipop, net als vorige versies, langzaam uit. Dat blijkt geen overbodige luxe. Met name de Nexus smartphones en tablets van Google zelf vertoonden na de installatie kuren. Het Nexus 7 model uit 2012 was nauwelijks meer vooruit de branden en op de recente Nexus 7 (2013) deed YouTube het niet meer. Naar verluidt is Google nog bezig om die fouten te herstellen.

Een maand nadat Apple iOS 8 lanceerde, had al bijna de helft van alle iOS apparaten dit OS aan boord, maar het marktaandeel van Lollipop zal voorlopig zeer bescheiden blijven.

Nog altijd heeft Jelly Bean (twee generaties geleden) een dominante positie met 50 procent marktaandeel. De recente versie Kit Kat heeft nog maar 34 procent.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Robby

“Hoewel toestellen van Motorola, LG en Nexus al wel Lollipop hebben ontvangen, gaat de uitrol over the air erg traag. Google heeft wel de installatiebestanden beschikbaar gesteld, maar voor de gemiddelde gebruiker is die procedure veel te ingewikkeld.”

Deze installatiebestanden zijn dan ook enkel voor de Nexus toestellen. Verder zal de gemiddelde gebruiker moeten afwachten hoe snel zijn smartphone fabrikant Android Lollipop weet aan te passen aan deze specifieke apparaten. iOS heeft als voordeel dat er slechts 1 fabrikant iPhones maakt: Apple. Voor Android ligt dat gelukkig/jammer genoeg wat anders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond