Deel dit artikel
-

‘Android magneet voor malware’

Android blijkt een magneet voor malware. Die conclusie trekt Pulse Secure in zijn nieuwste Mobile Threat Report. De bevindingen zijn gebaseerd op onderzoek naar 2,5 miljoen mobiele applicaties.

Malware voor Android groeit enorm. 97 procent van alle malware heeft het gemunt op Android. In 2014 werden er 1268 malwarevarianten voor Android geteld, tegen 464 in 2013. Malware voor iOS bestaat nauwelijks, en uitsluitend voor gekraakte (jailbroken) systemen. De reden is dat Apple ingezonden apps veel strenger controleert dan Google.

Pulse waarschuwt dat bedrijven alert moeten zijn, zeker in het kader van het Bring Your Own Device (BYOD) beleid, waarbij werknemers hun eigen smartphones mogen gebruiken.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam waarschuwden een dezer dagen voor een lek in Android, waarmee eenvoudig de beveiliging van bijvoorbeeld DigiD, ING Bankieren en Paypal is te kraken. Doordat gebruikers één Google-gebruikersnaam hebben om verschillende apparaten te bedienen, kan iemand die een internetbrowser heeft geïnfecteerd via Google eenvoudig kwaadaardige apps installeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond