Deel dit artikel
-

ANWB zet kort geding tegen vakantie24 door

ANWB Reizen zet het kort geding tegen vakantie24.nl door. De reisorganisatie is niet ingegaan op bemiddelingspogingen van directeur Vasco van Gent van vakantie24.nl. ANWB Reizen heeft de eerder geëiste boete van 400.000 euro gehalveerd, aldus vakantie24.nl.

Enkele weken geleden werd bekend dat ANWB Reizen een aanklacht heeft ingediend tegen online reisaanbieder vakantie24.nl. De aanklacht zou betrekking hebben op concurrentiebeding, een verbod om in een periode van een jaar na het einde van dienstbetrekking te gaan werken in een vergelijkbare functie bij een concurrent. Directeur Vasco van Gent is iets minder dan een jaar geleden vertrokken als inkoper bij Pharos Reizen, onderdeel van ANWB Reizen.
Van Gent: “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb onlangs contact gezocht met de ANWB. ANWB Reizen wilde alleen met me om tafel gaan zitten onder de voorwaarde dat ik de juridische kosten die voor hen voortkomen uit deze zaak zou betalen.” Van Gent wilde onder die voorwaarden geen gesprek aangaan.

Uiteindelijk heeft er volgens Van Gent één gesprek plaatsgevonden, namelijk met de boekhouder van Pharos Reizen. “Hij wist niet echt wat er speelde, en kon daarom niet echt op de zaak ingaan.” Van Gent: “Ik ben niet op een rare manier weggegaan bij Pharos Reizen. Ik heb gezegd dat ik voor mezelf zou beginnen. Ik doe nu iets heel anders dan bij Pharos Reizen.” De ANWB wil op dit moment niet op de zaak ingaan. Een woordvoerder: “De zaak is onder de rechter. We gaan wachten hoe het af loopt.”

Volgende week vindt naar alle waarschijnlijkheid het kort geding plaats. In eerste instantie zou de zitting plaatsvinden op woensdag 22 maart in Den Haag. Die locatie moet volgens vakantie24.nl veranderen, omdat het kantongerecht in Den Haag geen uitspraak mag doen over de zaak. Een kort geding moet namelijk plaatsvinden op het dichtstbijzijnde kantongerecht van de gedaagde, in het geval van vakantie24.nl is dat Alphen aan den Rijn.

Reisportal vakantie24.nl is een kleine speler op de online reismarkt, en kan nauwelijks als concurrent van ANWB Reizen worden gezien. De site treedt op als intermediair tussen de klant enerzijds en touroperator anderzijds.

Deel dit bericht

32 Reacties

sjaak

Gaat dit nog steeds door? Ik had gedacht dat de ANWB nu wel zou stoppen. Niet verstandig om door te zetten zonde van de tijd en het geld dat trouwens van de leden is. Het lijkt wel de omgedraaide wereld: vakantie24 wordt aangeklaagd door de ANWB en moet daardoor de kosten betalen. Ik zou ook niet onder zulke voorwaarden gaan praten. Tip voor de anwb laat deze kleine zelfstandige gewoon zijn werk doen en concentreer je op belangrijkere zaken. Wel een behoorlijke Vormfout van de advocaat van de ANWB om vakantie24.nl in Den haag te laten verschijnen terwijl daar de rechter niet bevoegd is.(blunder)  Het blijft allemaal maar een raar verhaal en ik zou zeggen ga beide lekker aan het werk en besteed je tijd aan nuttige zaken dan dit. Ik blijf erbij ga om de tafel zonder die gekke voorwaarden en mischien bloeit er nog wat moois. Groet van een leek die de AMWB niet meer kan volgen

lid anwb

Moet ik de ANWB nog geloofwaardig vinden? Een kleine ondernemer kapot maken, het is een schande. Hopelijk zal het recht zegevieren.

de jong

Hoe is het mogelijk dat een groot bedrijf het in zijn hoofd haalt een kleine ondernemer een geldboete op te leggen, een bedrijfje dat net gestart is ,waar moet die zijn geld vandaan halen ditgrenstaanhet onmenselijke.

Lid ANWB 2

Daar gaan mijn centjes: ANWB foei en ga wat nuttigs doen voor de maatschappij!

Pieter Recter

Heer van Gent, Als startende ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd weet ik uit ervaring. Als er dan een olifant op je gaat zitten komt dat net niet uit. En wat voor zin heeft het.Ik wens u veel succes met de onderneming en hoop dat u nog wat tijd over heeft voor ontspanning zoals sporten met uw vrinden.Succes

Willem

@ de jong: Dat het een onzinnige zaak is ben ik het mee eens, maar om nou te zeggen dat kleine partijen alles mogen en dat het onmenselijk is hen voor hoge kosten te zetten slaat natuurlijk nergens op. Nogmaals, het gaat dan niet om de schuldvraag, maar om het principe dat je een kleine ondernemer geen geldboete op zou mogen leggen ?!

Allard

In het artikel staat: “Volgende week vindt naar alle waarschijnlijkheid het kort geding plaats. In eerste instantie zou de zitting plaatsvinden op woensdag 22 maart in Den Haag. Die locatie moet volgens vakantie24.nl veranderen, omdat het kantongerecht in Den Haag geen uitspraak mag doen over de zaak. Een kort geding moet namelijk plaatsvinden op het dichtstbijzijnde kantongerecht van de gedaagde, in het geval van vakantie24.nl is dat Alphen aan den Rijn.” Daar wilde ik nog even op reageren. Als de advocaat van de ANWB/Pharos Reizen zo onbekwaam is dat hij niet eens weet dat een zitting niet in Den Haag mag plaatsvinden, dan wordt het nog een leuke vertoning. Misschien krijgt die advocaat van zijn cheffin nu ook een boete van 400.000 euro aan z’n broek.

appie

ik denk dat ik maar eens mn vakantie ga boeken bijvakantie24.nl….foei ANWB…wat gij niet wilt dat u geschiedt…doe dat ook een ander niet..

Frits Goldman

De ANWB B.V. viert met haar dochter ANWB Reizen B.V. ( Pharos Reizen ) in 2006 het 60-jarig jubileum van de Wegenwacht. Ondertussen gaat Reaal ( u weet wel van onder andere de ANWB-concurrent Route Mobiel ) nog voor de zomer naar de beurs en haalt daar ongeveer 1,5 miljard euro op. Een derde van de waarde van het concern. De prooi ANWB B.V. zal gemakkelijk kunnen worden ingelijfd door rivaal Reaal. En wij kunnen Reaal allemaal een handje helpen. Koop ook een aandeeltje bij de beursgang en zeg nog dit jaar met zijn allen ( 4 miljoen leden ) het lidmaatschap van de overbodig geworden ANWB Wegenwacht op.  En oh ja………. Die procedure tegen vakantie24.nl levert gratis publiciteit op. De journalisten zitten al op het puntje van hun stoel. Wanneer is die zitting. Waar en hoe laat ?

Kris

Wat jammer dat de ANWB zich zo laat kennen. De ANWB is sterk in mijn achting gedaald. Triest dat de ANWB zich zo laat kennen. Ik wens de heer Van Gent veel succes!

excollega

Ik had wel sympathie voor Vakantie 24. Maar met dit moddergooien en onwaarheden en de nare reacties van al je vriendjes en familie heb ik het wel gehad met vakantie24. Je moet bedenken dat het ook je ex-collega's raakt.

Bennie Bang

Smart thinking Frits! Alsof SNS Reaal naar de beurs gaat om met 2/3 van de opbrengst de ANWB gaat opkopen. Zullen de aandeelhouders van SNS zeer waarderen lijkt me….

steven

Betreft excollega.Ik heb de brieven gezien en gelezen die dhr van Gent van de ANWB heeft onvangen. Dat wens je niemand toe zelfs je grootste vijand niet. Jammer anwb.

herbert annet

Directeur van Gent!!!!!Zet hem op !! wij boeken de eerstvolgende vakantie zeker bij vakantie 24 en zeggen ons lidmaatschap bij de ANWB direkt op!!!!

Simon D

Bennie Bang hoeft niet bang te zijn hoor. De ANWB heeft gewoon zijn beste tijd als zelfstandig bedrijf ( lees monopolist ) gehad. En wat is de ANWB nu waard ? Misschien heel veel, misschien een beetje. Zonder de 4 miljoen abonnees op De Kampioen niet zo heel veel meer.

InsiderInfo

"Ik heb gezegd dat ik voor mezelf zou beginnen." Ja maar niet bij vakantie24.nl…dat zeker niet 😉

trotse broer

Ik heb mijn broer 3 jaar lang met volle inzet voor de anwb zien werken dag en nacht was hij van huis en prive zag ik hem weinig ivm met het vele werk wat hij moest verrichten. Alles voor de anwb zelfs toen zijn moeder ernstig ziek was werkte hij door. Alles voor de zaak. Ik kan me herinneren dat hij veel dezelfde accommodatie van vrij uit moest inkopen heel vreemd, hij kreeg deze relaties door van hogere hand. Ongeloofelijk dat dit mag gebeuren iemand die zo hard voor de anwb heeft gewerkt nu wordt vooroordeelt tot een belachelijke rechtzaak met absurde bedragen. Schande voor de gehele reisbranche (anwb reizen ga je schamen) en zo ga je niet met elkaar om. Zoals de waard is vertouwd hij zijn gasten. Hier zou mevrouw locquet eens over moeten nadenken na alle relaties van u weet wel te hebben meegenomen. Beste broer zodra ik weer in Nederland ben kom ik snel bij je langs om de kleine die er aan komt te mogen begroeten. Ik hoop dat door deze belachlijke zaak die kleine geen schade oploopt.Schaam je Anwb dat je zou met ex werknemers omgaat en de reisbranch bevlekt. 1 ding is zeker vakantie24.nl is geen concurrent en mijn broer doet geen inkoop werkzaamheden dat wilde hij ook niet meer vandaar dat hij is weggegaan. Een trotse broer van Vasco van Gent en dat het recht mag zegevieren.Heel veel steun en succes met je website en die kleine die er aan komt natuurlijk.

Max

Voor zover ik het begrijp… begrijp ik er helemaal niets van!Allereerst: waarom klaagt ANWB vakantie24 aan, als Vasco van Gent bij Pharos Reizen heeft gewerkt?En een concurrentiebeding betekent toch dat je niet dezelfde werkzaamheden bij een concurrerend bedrijf mag verrichten? Als Van Gent nu niet als inkoper werkt, dan heeft de aanklacht op basis van dit concurrentiebeding toch geen waarde?Die astronomisch hoge bedragen begrijp ik ook niet. Dat staat toch in geen enkele verhouding!? Ook al is het bedrag gehalveerd naar 200.000 euri. Da’s toch bijna 4 ½ ton ouderwetse guldens… er zijn dagen dat ik het niet op zak heb.Daarbij hoef je volgens mij bij het opzeggen van je baan niet te vertellen wat je gaat doen. Dus als Van Gent heeft gezegd dat hij ‘iets’ voor zichzelf gaat beginnen dan heeft hij al meer dan genoeg gezegd. Maar mijn brandende vraag is: wat zijn de beweegredenen van de ANWB om dit door te zetten?

GroetjesUitNoordwijk

@MaxAch in zijn contract zal zoiets gestaan hebben als "en per dag dat u dit reglement overtreedt, bent u 1.500 euro boete schuldig…en wat denkt de baas dan? 400 * 1000 = 400.000 tel uit m'n winst… Nu staat de reisbranche al niet echt bekend om de geweldige sfeer, maar het bedrijfje uit Noordwijk spant de kroon als het gaat om personeel de deur uit jassen en dat soort praktijken. Het zal wel niet lang meer duren voordat die ANWB-dochters (Fox enzo) op 1 hoop geveegd zullen worden

GroetjesUitNoordwijk

quote:Ik kan me herinneren dat hij veel dezelfde accommodatie van vrij uit moest inkopen heel vreemd, hij kreeg deze relaties door van hogere hand. Nou da's niet zo vreemd, het hele "top managment" van Pharos bestaat uit ex-Vrij uit-ers

Angelique van Gennip

De ANWB heeft geld nodig. De ANWB is bang voor ex-medewerkers die voor zichzelf beginnen. De ANWB huivert voor online-services. De ANWB kan vakantie24.nl niet zijn gang laten gaan. Want dan gaan andere medewerk(st)ers ook een eigen winkeltje beginnen als het ANWB schip verder gaat zinken. Of komt er een reddende engel die de ANWB inlijft en de organisatie weer gezond maakt. Met reizen valt echt niet zoveel te verdienen dat je de verliezen van de massaal opzeggende wegenwacht klanten weer goed maakt. Men stapt over naar Route Mobiel of men stapt over naar de gratis pechhulp van een dealer waar men zijn auto koopt. Besteed je energie beter ANWB. En let op alle nieuwe concurrenten die online hun reizen en andere diensten en produkten aanbieden. 

Klaas de Boer

Zembla heeft aangekondigd op 13 april 2006 vanaf 20.20 uur een uitzending te verzorgen over de ANWB.

groetjesUitNoordwijk

Ben benieuwd wat voor een ellende er allmaal boven tafel komt….Is dat kort geding trouwens nou al eens geweest??

Yvonne

Het kort geding is dinsdag 18 april ('3e Paasdag') om 10.00 uur in Den Haag.

Gert-Jan

En we weten hoe het met Goliath is afgelopen………Sterkte dinsdag 'David'! Ik duim voor je!

GroetjesUitNoordwijk

Zembla – De kampioen van de weg donderdag 13 april 2006ZEMBLA onderzocht de macht en onmacht van Neerlands grootste vereniging, die zich vaak gedraagt als een keihard commercieel bedrijfDe ANWB leek altijd een onaantastbaar instituut, maar de leden lopen massaal weg en honderden banen staan inmiddels op de tocht. Intussen heeft de ANWB te maken met verschillende affaires, zoals de omstreden pechhulp-dubbeldekkingen, de concurrentie met Route Mobiel en het geruzie over autotests.  Samenstelling & regie: Piet Hein van der Hoek Research: Esther Reijnen

Cius

Heb vanavond de reportage gezien.Triest dat de ANWB zich zo laat kennen. Een kleine ondernemer kapot maken.Ben al meer dan 20 jaar lid van de ANWB, maar na deze reportage overweeg ik ook om het lidmaatschap op te zeggen en naar Route Mobiel te gaan..

Klaas de Boer

De Zembla uitzending over de ANWB doet direct al veel fijnstof opwaaien. Kijk maar op de debatplaats waar men kan reageren. Maar men heeft nog vergeten te vertellen dat er tegenwoordig ook gratis pechhulp bestaat. Die kun je vinden via http://www.zorgenvoordewereldvanmorgen.nl of op http://www.gratis-pechhulp.nl .

Sjaak

Heb ook de uitzendig gezien vond wel heel erg naar routemobiel neigen maar wel een keer goed om anwb onder de loep te nemen. Toch denk ik dat anwb goed is in de pechhulp maar de andere activiteiten kunnen ze beter mee stoppen. Zag kort de heer van gent in beeld. Gewoon door gaan met de site want dit is echt anwb onwaardig. Een kleine zelstandige de nek omdraaien en ik kan me voorstellen meneer van gent dat je wereld instort als je zon brief op de deur mat krijgt van 400.000 eur0. Gewoon lekker blijven werken en succes toegewenst met deze belachelijke zaak.

GroetjesUitNoordwijk

Het optreden van de heer van Woerkom was vrij matig…de toonzetting van de reportage was wellicht wat anti-ANWB gekleurd. Het lijkt me voor de ANWB overigens wel beter dat men iemand van het kaliber Scheepsbouwer (KPN) in huis neemt dan het doormodderen met van Woerkom. Het blijft natuurlijk vervelend voor de heer van Gent, dat mw. Locquet zijn Paasdagen al verbruid heeft….laten we hopen dat de ANWB/ Pharos as. dinsdag een smadelijke nederlaag lijdt en dat dit de nodige gevolgen zal hebben voor het voortbestaan van het noodlijdende Pharos…. 

jAN DE KEIZER

Mooie uitzending het geeft aan dat de anwb gewoon geen concurrentie duld na 123 jaar monopolist. Te zijn dat heeft zembla goed weergeven. De zaak pharos reizen van anwb tegen vakantie24.nl is echt absurd voor woorden hier zal van woerkom toch ook moeten denken wat zijn we in hemelsnaam aan het doen. Succes vakantie24.nl en laat het recht zegevieren. Tevens beetje verjongen binnen de anwb zal niet verkeerd zijn .ik denk dat er een hoop oude vergrijsde managers op de verkeerde plekken zitten binnen die club.

Nostrodamus

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond