Deel dit artikel
-

App helpt jongeren mentaal door de lockdown

Een nieuwe app moet jongeren helpen om in de coronacrisis beter om te gaan met somberheid en tegenslag. Spelenderwijs krijgen de deelnemers manieren aangereikt om zo hun mentale weerbaarheid te vergroten.

Zes weken spelen jongeren de game, die beschikbaar is als app. Elke dag ontvangen ze op vijf willekeurige momenten een korte vragenlijst met vragen over hun slaap, beweging, emoties, copingstrategieën, sociaal gedrag, eenzaamheid en stress.

Ook doen ze mee aan opdrachten, zogeheten challenges. Bijvoorbeeld: bak of kook iets lekkers voor je buren, vertel je vriendin wat je leuk aan haar vindt of maak een foto van een levende kip.

De app werkt tegelijkertijd als een soort dagboek.

De app is ontwikkeld door Manon Hillegers, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het Erasmus MC-Sophia, in samenwerking met onder meer Tilburg University en gemeente Rotterdam.

De app wordt in etappes gelanceerd, waarbij telkens scholen aanhaken. Jongeren kunnen zich ook zelf hier aanmelden

Foto Pixabay

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

G

Op zich een leuk artikel. Wel een beetje aan de korte kant maar dan verbaas ik mij er des te meer over dat er niet wordt vermeldt om welke app het gaat zodat geïnteresseerde eventueel de app kunnen downloaden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond