Appkoerier ziet kansen in retourmarkt

Sprynter claimt de eerste Nederlandse app te zijn waarmee zowel particulieren als bedrijven simpel pakketjes kunnen versturen. Het enige dat je hoeft te doen is een foto maken met de app, en de koerier van Sprynter haalt het op én pakt het in.

Sprynter denkt dat er ruimte is voor een nieuwe formule. Vorig jaar werden er 230 miljoen pakketten verstuurd tegen 160 miljoen in 2012. Twee derde hiervan bestaat inmiddels uit webshopbestellingen. Eén op de zeven aankopen daarvan gaat retour, bij kleding is dit zelfs ruim een derde.

Juist in die retourenmarkt ziet het bedrijf kansen. Tarieven beginnen vanaf 2,95 euro. Een zakelijk pakket kost 4,75 euro.

Gebruikers kunnen via de app ook aangeven tot welke waarde het pakket eventueel verzekerd moet worden. De betaling gaat automatisch en een factuur wordt per mail verstuurd.

Voor grote of breekbare items gebruikt het bedrijf een elektrische bestelbus, voor overige artikelen een robuuste cargo bike.

Voorlopig is de ophaaldienst alleen beschikbaar binnen de ring van Amsterdam en uitsluitend voor iPhone of iPad. Aan een versie voor Android-toestellen wordt gewerkt en uitbreiding naar andere Nederlandse steden volgt in de eerste helft van 2018.

1 Reactie

Prachtig nieuws! Een gat in de markt. Ik wens Sprynter veel succes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug