Deel dit artikel
-

Apple blokkeert reclame iTunes concurrent

Apple heeft advertenties voor het Britse Bloom.fm in zijn iAd-netwerk geblokkeerd omdat men geen reclame wil voor diensten die met Apples iTunes concurreren. Bloom.fm maakte dat afgelopen week zelf bekend.

Bloom.fm is een relatief kleine streanming radio-app en de startup adverteerde maandelijks voor tweeduizend pond via Apples iAd. Totdat de advertenties werden gestaakt, aanvankelijk zonder toelichting. Hun reclamebureau liet uiteindelijk weten dat Apple geen reclame wenstte voor ‘concurrerende diensten’, in dit geval iTunes Radio. ‘Het was eerder grappig dan frustrerend, we zijn maar een kleine app en waren verbaasd dat ze ons hadden opgemerkt’, zo vertelde marketingdirecteur Jon Clark aan The Guardian.

Temeer daar de app alleen in Engeland kan worden gebruikt en daar tot voor kort zo’n half miljoen gebruikers heeft. Ongeveer de helft daarvan gebruikt iOS, de rest de Android-app.

Bloom.fm gaat geen klacht indienen bij de Britse reclamewaakhond. Clark: ‘Het is de moeite niet waard.’

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

“Wij dulden geen concurrentie” 😛

Z.Eur

Gratis en voor niets heeft Bloom.fm nu meer media aandacht gekregen dat ze ooit met al hun iAd advertenties zouden kunnen krijgen.
Heel slim. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond