Apple veert op door iPhone 7

Apple heeft een zeer goed feestseizoen afgesloten. Met 78,4 miljard dollar omzet werd een record gebroken. Grotendeels door de iPhone 7. Daardoor werden 78,3 miljoen iPhones verkocht.

Daarnaast werden 13 miljoen iPads en 5,3 miljoen Macs verkocht. Het lijkt erop dat ook de omstreden MacBook Pro’s hebben bijgedragen aan de omzet. Inkomsten uit diensten, zoals iCloud, Apple Music en de App Store, stegen naar 7,2 miljard dollar, een groei van 18 procent ten opzichte van 2015.

In een telefonische toelichting vertelde CEO Tim Cook dat het aantal Apple Pay gebruikers afgelopen jaar is verdriedubbeld en het transactievolume met 500 procent is gestegen.

Apple noteerde een winst over het eerste fiscale kwartaal van 2017 van 17,9 miljard.

De cijfers zijn veel beter dan die van het vorige kwartaal, toen werden slechts 45,5 miljoen iPhones verkocht, 9,2 miljoen iPads en 4,8 miljoen Macs. De elektronicafabrikant had zelf voorspeld dat er weer groei zou worden geboekt. Ook analisten hadden rekening gehouden met betere cijfers.

In zijn geheel sluit Apple toch een wat tegenvallend 2016 af, waarin in de eerste drie kwartalen flink minder iPhones werden verkocht.

Voor het tweede kwartaal van 2017 rekent de leiding op een omzet van tussen de 51,5 en 53,5 miljard dollar omzet. Dit jaar lanceert Apple in elk geval een heel nieuw design voor de iPhone 8. Mogelijk in het tweede kwartaal worden nieuwe Macs verwacht.

 

3 Reacties

Hola, er werden 78,3 mln iphones verkocht, niet 78,3 mln iphone 7’s. Dus ook 6s en 6s plus en SE. Het aantal iphone 7 (plus)’s is niet vrijgegeven

Dat was ook niet wat we bedoelden, formulering aangepast. 0ok al was een substantieel deel wel degelijk iPhone 7.

Dank!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug