Deel dit artikel
-

Apple komt met ‘iAds’ voor video

Apple wil uitgevers de mogelijkheid geven om advertenties te tonen in video voor de iPhone, iPad en uiteindelijk ook Apple TV. Apple hoopt hiermee onder meer contenteigenaren een zetje te geven zodat zij meer video geschikt maken voor de verschillende iOS-apparaten.

Uitgevers kunnen binnen een paar maanden, begin volgend jaar, met het nieuwe advertentieproduct van Apple hun videocontent op de iOS-apparaten spekken met geld uit advertenties. Dat meldt GigaOM.

Tot nog toe brengen uitgevers maar mondjesmaat videocontent uit voor de iPhone of iPad. De apparaten van Google die draaien op iOS ondersteunen geen Adobe Flash, maar wel HTML 5. Met HTML 5 is het bijvoorbeeld moeilijker om bij te houden hoe vaak een video is bekeken, en daarmee ook lastiger om geld te verdienen met videocontent. Voor Adobe zijn er inmiddels allerhande tools beschikbaar voor real time video analytics en om in-stream advertising te optimaliseren.

Het nieuwe advertentieproduct van Apple moet werken met Quicktime en HTML 5. Uitgevers kunnen zo in apps en op mobiele pagina’s voor iOS-apparaten dezelfde pre-roll, post-roll en mid-roll videoadvertenties uitserveren als met een online Flash-speler.

Het in-stream advertentiesysteem van Apple zou ook de mogelijkheid voor targeting bieden op basis van mobiele locatie data en anonieme data van het gedrag van de gebruikers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henrik

Ik vind de naam "iAds" een beetje slecht gekozen. Als je het snel leest lees ik een heel ander woord…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond