Deel dit artikel
-

iPhone zorgt voor kwartaalrecord Apple

Apple heeft in het afgelopen kwartaal wederom een record gebroken. De omzet schoot 54 procent omhoog naar 89,6 miljard dollar, en dat in een relatief rustig deel van het jaar. Onder de streep bleef dit keer 23,6 miljard over tegen 11,2 miljard een jaar geleden.

Het bedrijf verdiende 72,6 miljard dollar met de verkoop van hardware, en 16,9 miljard met diensten zoals Apple Music.

Het gros van de opbrengsten kwam van de iPhone met bijna 50 miljard dollar omzet. Macs deden 9,1 miljard, de iPad 7,8 miljard en de categorie overige (Apple Watch, oordopjes) 7,6 miljard.

De reguliere iPhone 12 wordt volgens CEO Tim Cook het meest besteld, maar verkopen van de Pro modellen gaan ook goed.

De VS waren goed voor 34,3 miljard dollar omzet en Europa zit daar niet ver onder met 22,2 miljard. Groot China is de derde markt voor Apple en Japan het vierde.

Apple kampt naar eigen zeggen wel met tekorten aan onderdelen voor Mac en iPad. In het tweede kwartaal heeft dat nog weinig effect, maar dat kan in het derde kwartaal veranderen.

Apple maakte maandag bekend dat het de komende vijf jaar tijd omgerekend 356 miljard euro wil investeren in onder andere een nieuwe campus in North Carolina, 20.000 banen en de ontwikkeling van silicium- en 5G-innovaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond