Deel dit artikel
-

Apple verkoopt minder iPhones dan verwacht

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal minder iPhones dan verwacht, maar nog altijd 35 procent meer dan een jaar terug, een kleine 47,5 miljoen. Analisten hadden gerekend op 48,8 miljoen. De iPhone is nog altijd goed voor 70 procent van de omzet van Apple.

De totale omzet ging nog altijd met 33 procent omhoog naar 49,6 miljard dollar, terwijl de nettowinst eindigde op 10,7 miljard.

Apple verkocht in het kwartaal 10,9 miljoen iPads, 18 procent minder dan in 2014, en 4,7 miljoen Macs,. een stijging van 9 procent.

Het is het eerste kwartaal waarin Apple zijn Apple Watch leverde, zij het in een beperkt aantal landen. Apple doet uit concurrentie-overwegingen geen mededelingen over de verkochte aantallen, maar CEO Tim Cook spreekt van ‘beter dan verwachte resultaten’. De productie van de Apple Watch loopt op schema.

Volgens marktanalist Canalys is Apple met het horloge nu al marktleider in de wereld met naar schatting 4,3 miljoen verkochte exemplaren. De categorie Overige, waartoe naast Apple Watch ook Beats hoofdtelefoons en iPods worden gerekend, steeg in elk geval 49 procent naar 2,64 miljard dollar.

China begint een belangrijke afzetmarkt te worden voor Apple. De omzet in China, Hong Kong en Taiwan verdubbelde naar 13,2 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond