Deel dit artikel
-

Apple TV met Siri vanaf oktober verkrijgbaar

‘De toekomst van televisie zijn apps’. Met die woorden kondigde Apple CEO Tim Cook zojuist de nieuwe Apple TV aan. Met spraakhulp Siri en een afstandsbediening die als controller voor games kan worden gebruikt.

De hardware lijkt nog steeds op het huidige model, het kastje is maar enkele millimeters groter, maar met een andere en grotere afstandsbediening. Daarop zit een knop voor Siri, Apples spraakhulpje, waaraan met de stem algemene vragen kunnen worden gesteld.

Siri geeft dan vervolgens een overzicht van beschikbare titels. Het spraakhulpje zoekt ook binnen apps, zoals die van Netflix of iTunes. Ook tijdens het afspelen kan extra informatie worden opgevraagd, bijvoorbeeld over de acteurs. Zelfs het weer kan worden weergegeven. Daarnaast kan Siri een programma terugspoelen.

Een aantal bekende iOS titels, waaronder games, is al omgewerkt voor Apple TV. Aangekondigde titels zijn onder meer Beat Sports van Harmonic, Guitar Hero, Galaxy On Fire en Rayman Adventures. Gilt kondigde een app aan waarmee kleding kan worden besteld.

De afstandsbediening werkt met Bluetooth 4.0 en heeft een oplaadbare batterij die drie maanden meegaat. Een versnellingsmeter en gyroscoop worden gebruikt voor het spelen van games.

Apple TV komt in oktober in tachtig landen uit en later in het jaar in honderd landen. Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag al met de hardware aan de slag.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond