Deel dit artikel
-

‘Apple werkt aan mobiele betaaldienst’

Apple praat met grote Amerikaanse retailers over een mobiele betaaldienst die direct gekoppeld zou zijn aan iTunes. Klanten zouden kunnen betalen met hun iPhone.

Met welke ketens wordt gepraat, is niet duidelijk en het lijkt er op dat Apple zich nog aan het oriënteren is. De diverse retailers gebruiken verschillende betaalsystemen, wat de lancering van een mobiele betaaldienst extra complex maakt.

De koppeling met iTunes lijkt logisch omdat Apple reeds beschikt over een kleine achthonderd miljoen creditcardgegevens. Apple zou dan als een intermediair fungeren. Apple CEO Tim Cook heeft ook al eens gezegd dat de Touch ID-vingerscanner op de laatste iPhone 5S voor aankopen zou kunnen worden gebruikt. Ook die is gekoppeld aan iTunes en een aankoop kan met een simpele ‘vingeroplegging’ worden bevestigd.

De betaaldienst zou worden geleid door Jennifer Bailey, die in het verleden de onlinewinkel onder haar beheer had. Zij zou worden geassisteerd door oud-Visa directeur Tommy Elliot en Andrew McCarthy, die mobiele betalingen verzorgde bij J.P. Morgan Chase Bank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond