Deel dit artikel
-

Arnhem krijgt eerste Androidwinkel

Arnhem krijgt dit najaar als eerste stad in Nederland een winkel die geheel gewijd zal zijn aan Android. De O-Droid Store opent 8 november zijn deuren in de Arnhemse binnenstad.

De winkel aan de Rijnstraat in Arnhem moet een mengeling worden van de Apple Store en Starbucks, zo vertelt initiatiefnemer Patrick Moors aan RetailNews. Het moet een ‘experience store’ worden waar men  producten kan voelen en testen, en ook een kop koffie kan drinken. De ‘O’ staat trouwens voor Orange, ‘droid’ is de verwijzing naar het besturingssysteem Android.

Moors is van GOCAL Europe, een bedrijf uit Doetinchem dat Android-producten levert, met onder meer vestigingen in China. Op die manier hoopt men ook allerlei producten te leveren die nu nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Ook kan online een aantal producten vanuit eigen fabrikanten worden gekocht, maar daar zal niet de nadruk op liggen.

Uiteindelijk is het streven om binnen vijf jaar twintig winkels te hebben, ook in de wat grotere steden als Utrecht, zij het wel via franchisenemers. Voordeel is dat er veel panden leeg staan, zegt Moors.

De winkel komt mogelijk net op tijd. Naar verluidt werkt Google aan een eigen Android spelcomputer en een slimme horloge.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Zo oud dat iedereen het alweer is vergeten en er nu toch wat meer te melden is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond