Deel dit artikel
-

Au revoir Virgin Stores?

Een kleine 26 Virgin stores, waaronder de beroemde Megastore aan de Champs-Elysées in Parijs, dreigen de deuren te moeten sluiten. Winkelketen Virgin heeft het faillissement aangevraagd als gevolg van de drastisch teruggelopen omzet in cd’s en dvd’s.

Het intensieve overleg tussen Franse vakbonden en het winkelbedrijf hebben niets opgeleverd. Werknemers protesteerden deze week voor de Virgin Megastore in Parijs, dat de huurverplichtingen al drie maanden niet heeft voldaan. ‘We zijn nog niet dood en laten het niet los.’

De Stores kwam voort uit de eerste platenwinkel van entrepreneur Richard Branson in Oxford Street in de jaren zeventig, maar Branson besloot de meeste winkels elf jaar terug verkopen aan de Lagardère Groep. Branson vertelde in interviews dat Steve Jobs zijn nering om zeep had gebracht. Grote winkels als die in New York en San Francisco gingen enkele jaren geleden al dicht.

In de jaren negentig verschenen er ook Virgin Stores in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht, maar die waren in 2000 al weer weg. Drie winkels werden aan Free Record Shop verkocht. Maastricht werd gesloten.

Vorig jaar al zouden de Franse winkels worden omgebouwd en zou de naam Virgin verdwijnen. De groep doet nog altijd driehonderd miljoen euro omzet, maar dat is vermoedelijk te weinig om de concurrentie met internet echt aan te gaan.

Gisteren werd bekend dat de Duitse elektronicaketen MediaMarkt zich uit China terugtrekt. Een groot winkelbestand in China kost te veel inspanning. Het bedrijf zat nog maar kort in China. De eerste winkel ging najaar 2010 open.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Leon

Wow die hebben het nog lang volgehouden, lang gelden dat ik voor het laatst een cd gekocht heb.

Dave

Bijna elke band zit nu op Itunes of een of andere download site , zelfs Kid Rock is pas overstag gegaan met zijn hele cataloges

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond