Deel dit artikel
-

Axel Springer investeert in CMS-leverancier

De Duitse uitgever Axel Springer neemt een minderheidsbelang in Interred, een bedrijf dat redactiesystemen levert voor digitaal uitgeven.

Voor een onbekend bedrag neemt de uitgever een belang van 24 procent in het tien jaar oude technologiebedrijf. Verschillende titels van Axel Springer gebruiken Interreds diensten al enige tijd. Nu lijkt het bedrijf te zijn gekroond tot hofleverancier.

Het is niet duidelijk Axel Springer enkel in een leverancier investeert om daar controle te krijgen. Het uitgeefbedrijf investeert namelijk ook in bedrijven die internationaal online reclame en advertenties exploiteren.

Zo is het eigenaar van Stepstone, Zanox, Seloger en Idealo. Gezien het portfolio van Interred valt er ook buiten Duitsland interesse te kweken voor de uitgeefdiensten.

InterRed is een leverancier van redactiesystemen, middelen voor kennismanagement en multi channel publishing voor het uitgeven van kranten en tijdschriften. Onder de laatste vallen internet, intranet maar ook mobiele kanalen zoals smartphones en tablets.

Foto: Marcin Wichary (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond