Deel dit artikel
-

Axel Springer koopt Franse classifieds

Uitgever Axel Springer vergroot zijn positie op de Europese classifiedsmarkt met de overname van onder meer LaCentrale.fr, een marktplaats voor auto’s.

Voor een bedrag van 72 miljoen euro neemt Axel Springer een controlerend belang van 51 procent in Car & Boat Media. Dat is de Franse eigenaar van verscheidene classifiedssites, waaronder LaCentrale.fr.

Behalve advertentiesites voor tweedehands auto’s exploiteert het Franse bedrijf ook sites waar voor nieuwe auto wordt geadverteerd en voor boten.

Het inmiddels zeven jaar oude bedrijf heeft tweehonderd man in dienst op het Parijse hoofdkantoor.

De verkopende partij is Spir Communications, een mediabedrijf dat nog meer advertentiesites voor specifieke niches uitbaat maar ook een drukkerij en algemene uitgaven als dagblad 20 Minutes in Frankrijk. Het bedrijf heeft een omzet van 515 miljoen euro.

Axel Springer kocht enkele weken geleden Qwant, ook een bedrijf uit Frankrijk. Dat ontwikkelt zoekmachinetechnologie.

De Duitsers zijn al enige tijd op overnamepad om een gedegen portfolio van rubrieksadvertentiesites te maken. Daar is het nu mee actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Welke intenties er voor de Nederlandse markt op de agenda staan, is niet bekend. De Nederlandse versie van prijsvergelijker Idealo.nl behoort daar kennelijk niet toe, want die site verwijst nu naar .co.uk-site.

Foto: Martin Pettitt (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Tim Kruisman

Ik wil graag een kleine toevoeging geven op het artikel. ShopAlike.nl is een shopping platform van Visual Meta GmbH, wat op zijn beurt een onderdeel is van het Axel Springer concern. Dus via ShopAlike.nl is Axel Springer al wel degelijk actief op Nederlandse markt.

Erwin Boogert

Tim, dan voor je aanvulling. Juist daarom verwijs ik in de aanverwante artikelen toch even naar Shopalike. Met nichetitels doet AS (vooralsnog?) niets met classifieds in Nederland. Of zie ik dan iets over het hoofd?

Tim Kruisman

Beste Erwin,

Bedankt voor je snelle antwoord en inderdaad als we naar classifieds kijken heb je gelijk. Ik had de aanverwante artikelen over het hoofd gezien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond