Deel dit artikel
-

Bang & Olufsen lanceert NFT-collectie

Het bekende Deense hifimerk Bang & Olufsen kondigt een samenwerking aan met SuperRare Labs, een gecureerde NFT-marktplaats voor unieke digitale kunstwerken. Liefhebbers kunnen met één enkele transactie een collectie cryptokunst van prominente SuperRare-kunstenaars verwerven.

De Bang & Olufsen DNA Collection van 1925 is opgebouwd rond drie iconische producten – de Beogram 4000 platenspeler, de Beoplay A9 en de Beolab 90 luidsprekers. Er is ook een gloednieuw digitaal productontwerp, de Beoverse Alpha, een conceptuele boombox die is ontworpen voor gebruik in de metaverse. Houders van de DNA NFT ontvangen ook een metaverse 3D-model van hun NFT en krijgen ze de kans om exclusief een fysieke, gelimiteerde editie van de Beoplay A9 speaker met artwork van de samenwerkende kunstenaars te kopen: Hackatao, Thomas Lin Pedersen, Shavonne Wong, RAC, en Gramatik & Luxas.

Bang & Olufsen en SuperRare hebben naar eigen zeggen een gedeelde visie op het verbinden van makerscultuur en technologie en streven ernaar ‘een bredere gemeenschap op te bouwen in de digitale en fysieke wereld op een manier die het raakvlak tussen technologie, muziek en kunst kan versterken’.

Als eigenaar van een zogeheten RarePass kan Bang & Olufsen tot twintig kunstwerken verzamelen van de meest herkenbare NFT-kunstenaars, waaronder Pindar Van Arman, OSF, Anne Spalter, Matt Kane, Coldie, Hackatao en XCOPY.

,SuperRare is de gecureerde NFT marktplaats voor unieke digitale kunstwerken, met bijna 300 miljoen dollar aan omzet. Elk kunstwerk is zoals dat heet ‘tokenized’.

Om de samenwerking te vieren worden RarePass- en DNA-houders en het grote publiek uitgenodigd om de Bang & Olufsen Flagship Showroom in SoHo te bezoeken tijdens de NFT-week in New York in april. Kunstwerken van zowel de RarePass als de DNA-collectie zullen de hele week (11 tot 15 april) te zien zijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond