Deel dit artikel
-

Banken bouwen betaalsysteem voor B2B-sector

Met de sterke opkomst van marktplaatsen voor het bedrijfsleven (B2B), kon het niet uitblijven: Een online betalingssysteem . Vijf grote financiële en technologiebedrijven hebben een aparte divisie opgericht om betalingen te gaan verzorgen. Onder de initiatiefnemers zijn de banekn CitiGroup en Wells Fargo . Hoeveel geld er met het nieuwe plan gemoeid is, maken de partijen niet bekend.

De andere drie zijn software maker i2 Technologies , Enron Broadband Services en software provider S1 . Om hun nieuwe plannen te rechtvaardigen, pakken de vijf er cijfers van Forrester bij. Dit bureau zegt dat het aantal transacties binnen de B2B-sector het komende jaar zal verzeventigvoudigen. In 2004 zal 53 procent van de in totaal 2,7 triljoen dollar in deze sector via het web verlopen.

Het project krijgt de hanteerbare naam FinancialSettlementMatrix.com mee, en is bedoeld om kopers en verkopers samen te brengen voor betalingen en kredietregelingen van de meewerkende banken. Net als bij de B2B-marktplaatsen gebruikelijk is, worden concurrerende partijen van harte uitgenodigd om ook deel te nemen aan het project. Volgens Wells Fargo wordt het systeem sterker als het integreert met bestaande financiele diensten. Waarschijnlijker is dat andere banken met soortgelijke en concurrerende initiatieven op de proppen komen.

Enron zal voor het project haar breedband netwerk ter beschikking stellen, terwijl I2 en S 1 hun software inbrengen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erick Schydlowski

Het zoveelste initiatief! Dat de potentiele markt enorm is, weten we inmiddels. Hoe snel deze potentie wordt benut hangt sterk af van drie factoren : vertrouwen, standaardisatie en integreerbaarheid met bestaande systemen. Hoe snel partijen serieus van internet betaalfunctionaliteit gebruik gaan maken valt nog te bezien. Verrassend (of niet) is wel dat CitiBank momenteel meerdere nieuwe initiatieven met kennis en middelen ondersteunt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond