Deel dit artikel
-

Banken denken na over gebruik van persoonsgegevens

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zal de komende maanden onderzoek doen naar het verwerken van persoonsgegevens. De NVB wil zo inzicht krijgen in de houding en opvattingen van onder meer consumentenorganisaties ten aanzien van het gebruik van persoonsgegevens door banken.

Bescherming van privacy van klanten heeft hoge prioriteit bij de banken. Ook zij bereiden zich afzonderlijk grondig voor op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), onder andere met het opstellen van nieuwe privacystatements, maatregelen ten aanzien van beveiliging en het creëren van bewustwording van hun klanten.

Verwerking van persoonsgegevens mag alleen als dat toegestaan is voor (een of meer) doelen die aan de klant bekend zijn gemaakt. In het privacyreglement van elke afzonderlijke bank is vastgelegd waarvoor de bank de gegevens van haar klanten gebruikt.

De uitkomst van de verkenning zal als input dienen voor vervolgstappen waarbij ook zal worden afgewogen wat de toegevoegde waarde van het opstellen van een nieuwe gedragscode is.

Dit bericht is 13 keer gedeeld

1 Reactie

Ruud Arends - futurecrafts2003

En dan zijn de mensen verontwaardigd op de heer Zuckerberg!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond