Deel dit artikel
-

Bas van Essen weg bij Founder Institute

Co-directeur Bas van Essen heeft bij de ondernemersopleiding Founder Institute zijn vertrek aangekondigd na een conflict. In een interne mededeling, die Emerce kreeg toegezonden, laat hij weten dat hij ‘de participanten veel geluk wenst, maar ik niet zeker ben of ik het programma nog kan aanraden’.

Een tipgever meldt dat zijn vertrek te maken heeft met plannen voor een aanvullende pitchtraining onder leiding van Arthur Tolsma. Daardoor zouden anderen zich gepasseerd voelen.

In de mailing die Emerce heeft toegestuurd gekregen zegt Van Essen teleurgesteld te zijn in de ‘teamdynamiek’.

Van Essen, ooit content manager bij Sprout en al enkele jaren content lead bij Jexia, wil geen toelichting op zijn vertrek geven.

Op de Amsterdamse vestiging van de ondernemersopleiding uit Silicon Valley rust geen zegen. Het instituut werd najaar 2011 door Joris van Heukelom (oud-CEO Sanoma Digital), Diederick Croese (directeur TEDxAmsterdam) en Jim Stolze (oprichter TEDxAmsterdam) naar Nederland gehaald.

Daarna rommelde het intern. Geruchten dat de drie Nederlandse oprichters niet meer konden opschieten met de Amerikaanse leiding en er vooral onenigheid was over de strenge regels die de Amerikanen hanteren, werden naderhand tegengesproken. Niettemin keerde geen van de initiatiefnemers terug, behalve als adviseur. Het instituut maakte in 2012 een doorstart.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond