Deel dit artikel
-

BAS Groep neemt maar deel iCentre-winkels over (update)

De BAS Groep wil 24 van de 34 winkels van Apple premium seller iCentre overnemen. Dat blijkt uit een melding aan de ACM. Een kleine tien zaken zouden dan moeten sluiten of worden verkocht.

BAS Groep heeft op 13 juni een verzoek ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Ook zou BAS Groep – het bedrijf van winkelketens Dixons en MyCom – interesse hebben voor de aftersalesafdeling en de financiële dienstverlening van iCentre. Maandag bleven de winkels dicht voor boekhoudonderzoek.

iCentre vroeg een dezer dagen surseance van betaling aan door financiële problemen die zouden zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen. Zo lag de gemiddelde omzet per vestiging in de eerste vijf maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie (vermoedelijk van Apple zelf), verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen.

iCentre-winkels lijkt goed aan te sluiten op de andere winkelformules van BAS Groep. Zo zijn de Dixons winkels recentelijk samen met WSB Interieurbouw getransformeerd tot beleveniswinkel.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeroen Bos

Het blijft lastig om winkels te exploiteren van een merk wat zelf ook druk investeert in haar eigen b2c distributie.

Alifar

Ik snap sowieso niet dat dit soort bedrijven nog staand blijven. De marges op Apple producten zijn om van te huilen.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Dank voor de tip

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond