Deel dit artikel
-

BBC komt met eigen versie ‘uitzending gemist’

De BBC komt vanaf 2006 met een eigen versie van 'uitzending gemist'. Wie de programma's wil bekijken moet wel een aparte mediaspeler installeren die “MyBBCplayer” is gedoopt. Bedoeling is dat de speler ook als muziekspeler gaat fungeren.

Een en ander werd afgelopen weekeinde bekend gemaakt op het Edinburgh International Television Festival door directeur generaal Mark Thompson van de BBC. Met de nieuwe speler kunnen gemiste uitzendingen (tot zeven dagen terug) worden bekeken, maar ook programma’s die op dat moment op tv te zien zijn.

De speler verschilt van de News Player die de BBC onlangs nog lanceerde. Daarmee kunnen alleen de belangrijkste nieuwsprogramma’s van de BBC bekeken worden. Geen reguliere uitzendingen. Als de BBC-speler goed werkt, wil de omroep ook archiefmateriaal gaan aanbieden op de site. Op de site zal niet alleen videomateriaal te vinden zijn, ook kunnen mensen er tereacht voor audio.

Nederlandse fans van de BBC zullen wat langer moeten wachten. In eerste instantie is de dienst alleen voor Britse kijkers beschikbaar. De BBC is de nieuwe speler al een tijdje aan het testen. De BBC overweegt kijkers ook de mogelijkheid te geven om met de speler content te kopen op de BBC-site. Thompson zou bijvoorbeeld ook muziek willen gaan verkopen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Ines van Eerten

Excellent. Hope that Dutch fans don't have to wait too long

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond