Deel dit artikel
-

BBC laat gebruikers content remixen

De BBC gaat ontwikkelaars de kans geven om met BBC content te spelen en ze nieuwe applicaties te laten maken. Daarvoor heeft het een zogeheten ontwikkelaarssite gelanceerd. De bedoeling is om de ontwikkelaars “coole nieuwe dingen” te laten maken.

De site die backstage.bbc.co.uk heet, geeft mensen de kans om hun stempel op BBC content te drukken. Het gaat voorlopig om een proef, die mensen moet stellen om met user generated content te komen. Deze zomer wordt de site wellicht ook officieel gelanceerd.

Het backstage.bbc.co.uk project biedt een aantal feeds aan, maar is ook van plan een aantal API's (zoals die ook bij fotosite Flickr worden gebruikt) aan te bieden en andere tools om content van de BBC te “re-mixen” zodat de content bijvoorbeeld op verschillende manieren aangeboden kan worden. 

“We willen op deze manier innovatie en creativiteit promoten door anderen ook toegang te geven tot onze content en diensten,” aldus projectleider Ben Metcalfe tegenover BBC News. Het nieuwe project vloeit voort uit het Graf Report waarin de BBC zich gecomitteerd heeft om sociale innovatie binnen de online activiteiten van de BBC te stimuleren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond