Deel dit artikel
-

BBC wil in 3D opnemen tijdens Olympische Spelen

De Engelse publieke omroep BBC zoekt het randje op van wat technisch mogelijk is op televisie. Tijdens de Olympische Spelen in 2012 wil het in zowel 3D als Super HD gaan opnemen, zelfs als ontvangende tv’s daarmee nog niet overweg kunnen.

Dat zei Roger Mosey van de BBC eind vorige week op IBC, de internationale mediabeurs die jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Mosey is verantwoordelijk voor het in beeld brengen de Olympische Spelen die over 3 jaar in Londen worden gehouden.

De Engelsman vindt dat zijn organisatie enkele sporten, en het stadion, in 3D moet opnemen omdat het kan. Het opnemen en uitzenden van driedimensionale beelden staat nog in de kinderschoenen, maar omdat 3D als een belangrijke drijver achter veranderingen op tv is, vindt de BBC dat het de technologie moet proberen.

Het grootste probleem zal tegen die tijd zijn dat er amper huishoudens zijn die de beelden kunnen bekijken. Daar komt bij dat er niet één standaard bestaat om 3D-televisie te bekijken. Sony kiest ervoor om volgend jaar, al, tv’s op de markt te brengen die je met een speciaal brilletje op moet bekijken. Anderen kiezen voor brilloze ‘oplossingen’.

De BBC is niet de enige in Engeland die 3D-tv tot zich neemt. De commerciële concurrent Sky wil reeds per 2010 in 3D gaan uitzenden. Het betrekt de beelden uit iedere mogelijke bron, zo lang het maar aantrekkelijk is voor zijn kijkers en zichtbaar op de meeste tv’s.

De Engelse publieke omroep gaat eveneens in Super HD opnemen en uitzenden. Dat is in een resolutie die vier keer groter is dan de huidige HD-opnames (1920×1080 beeldpuntjes).

De BBC overweegt een deel van zijn commerciële dochterbedrijf, BBC Worldwide, te verkopen op de private markt. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 1 miljard Pond sterling, een plus van 9,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond