Deel dit artikel
-

Beacons moeten Amsterdammers meer laten bewegen

Voor de eerste keer in Nederland worden beacons ingezet om mensen meer te laten bewegen. Op openbare plekken in Amsterdam, zoals het Marineterrein en het Oosterpark, zijn zendertjes opgehangen in lantaarnpalen om zo beginnende hardlopers feedback te geven op hun loopprestaties en te meten hoeveel zij bewegen.

De sporters moeten daartoe een app installeren, die in verbinding staat met de beacons.

Het experiment is onderdeel van het onderzoek BAMBEA (Bewegen in Amsterdam met Beacons) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Inholland en de Gemeente Amsterdam in samenwerking met de bedrijven Info.nl en Glimworm.

Doelgroep zijn de bewoners van Amsterdam-Oost die niet frequent bewegen. Men wil onderzoeken of men juist mensen die niet zo vaak sporten kan stimuleren en ondersteunen om de beweegnorm van 30 minuten per dag te halen.

De beginnende sporters krijgen in het park of op straat feedback via een app die reageert op de beacons. De beacons communiceren in dit project alleen met telefoons waarop de app is geïnstalleerd.

De app BAMBEA onderscheidt zich van bestaande loopapps, omdat deze beweegapp gebaseerd is op wetenschappelijke theorieën over motivatie en gedragsverandering. Apps zoals Runkeeper en Strava zijn alleen gericht op prestatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond