Deel dit artikel
-

Beleggers plaatsen vraagtekens bij vertrouwen in grote techspelers

De markt staat toe dat de grootste spelers in de snelgroeiende digitale economie naar waarderingen stijgen die door sommigen als een hype zouden worden getypeerd. Tegelijk staat de angstindex, die een maat is voor de onrust op de beurs, ongekend laag. Dat constateert directeur Paul Koster van de Nederlandse vereniging voor beleggers.

Opnieuw waarschuwt de VEB voor weinig realistische verwachtingen. Het aandeel Amazon schoot onlangs door de magische grens van 1000 dollar, terwijl zelfs de meest doorgewinterde waarderingsspecialisten vorig jaar vol overtuiging beweerden dat een koers van 700 dollar veel te hoog was.

Nieuwe technologische ideeën worden door de markt soms ineens omarmd zonder vaak goed te begrijpen of de geschetste toekomst beelden realistisch zijn qua timing en potentie. De markt waardeert Tesla nu op 62 miljard dollar, zo’n 11 miljard meer dan GM, dat lang de meest waardevolle autofabrikant was. Musk kwalificeert de komende tijd echter zelf als een ’production nightmare’.

Er zijn genoeg uitdagingen om beloftevolle innovaties succesvol uit te nutten. Koster schrijft: ‘Als belegger kunt u zeker mee doen aan’de bull’ run, maar dwing uzelf zo nu en dan even naar uw eigen angstindex te kijken’, adviseert de vereniging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond