Deel dit artikel
-

Beleggers tevreden met kwartaalcijfers Google

Google realiseerde over het derde kwartaal van 2015 een omzet van 18,7 mijard dollar en een nettowinst van 4,1 miljard. In de handel nabeurs steeg het aandeel kort na de bekendmaking met ruim tien procent.

Dit zijn de laatste kwartaalcijfers die vanuit de organisatie Google worden gepubliceerd. Op 2 oktober kwam de nieuwe organisatie Alphabet officieel tot leven. Begin 2016 rapporteert Alphabet resultaten van de afzonderlijke bedrijfsonderdelen (zoals Google, Calico, Nest en Fiber).

Pas tijdens de presentatie van de cijfers aan de financiële markt gaat Google de diepte in en vertelt welke ontwikkelingen achter de cijfers schuil gaan. Toch doet het bij de publicatie van de cijfers direct een poging om critici de mond te snoeren.

Mobile search zou net als YouTube en programmtatic display onvoldoende aan de verkopen bijdragen. Alphabet spreekt prominent over ‘substantiële groeit’ over al deze gebieden. Details volgen vannacht. Nu al is duidelijk dat het aantal paid clicks met 23 procent is gestegen.

Duidelijk is wel dat de meeste omzetgroei wordt gerealiseerd in het segment ‘Other’, waar bijvoorbeeld app-verkopen en abonnementen voor digitale dientsen onder vallen.

Opvallend is wel dat de omzet in het derde kwartaal voor het eerst sinds jaren met minder dan twintig procent is gegroeid. De laatste keer dat dat gebeurde was in het vierde kwartaal van 2009, zes jaar geleden. Het jaar 2009 is het enige volledige jaar ooit waarin gemiddeld minder dan twintig procent omzetgroei werd gerealiseerd.

Foto: Eva van Ostade (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond