Deel dit artikel
-

Belgacom maakt haast met LTE

Belgacom rolt dit jaar versneld de volgende generatie mobiele telefonie uit. De Belgen krijgen daarmee eerder LTE op grote schaal dan de Nederlanders.

Het 4G-testnetwerk wordt verder uitgebreid met vijf nieuwe steden: Antwerpen, Gent, Leuven, Luik en Namen. Vorig jaar werd al een begin gemaakt met LTE in Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode.

Een commercieel aanbod is er nog niet, hoewel enkele bedrijfsklanten van Belgacom waaronder het Universitair Ziekenhuis Brussel het 4G-netwerk via dongels gebruiken. De commerciële lancering wordt voor eind 2012 verwacht.

Belgacom maakt op dit moment alleen gebruik van de 1,8 GHz frequentieband voor 4G. Straks wordt ook de 2,6 GHZ-frequentieband ingezet.

Ook in Duitsland gaat het hard met LTE. Deutsche Telekom biedt de techniek nu aan in vijftig steden. Daaronder Berlijn, Bremen, Bochum, Stuttgart en Düsseldorf, Köln. Nog voor het einde van het jaar moeten honderd steden zijn voorzien.

In Nederland hebben licentiehouders LTE op zeer bescheiden schaal gelanceerd, en wel om aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Pas na de frequentieveiling wordt LTE breder uitgerold.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond