Deel dit artikel
-

Belgische omroepen willen gezamenlijk systeem voor uitgesteld kijken

Het Nederlandse Triple IT ontwikkelt een gezamenlijk systeem voor uitgesteld kijken voor VRT en de Belgische commerciële omroepen VMMa en SBS. Dat meldt De Standaard.

Een soort gezamenlijke Uitzending Gemist, dat is het idee achter het Rumble-project, dat op initiatief van de Belgische publieke omroep VRT is gestart, maar inmiddels versterking heeft gekregen van de omroepen VMMa ( VTM, 2be, JIM, Q-Music en JOEfm) en SBS.

Binnen enkele weken start een uitgebreide proef waaraan honderden mensen zullen deelnemen. De technologie komt het kleine Nederlandse bedrijf Triple IT uit Alkmaar en van telecomreus Ericsson. Triple ontwikkelde voor de RTBF de app TV Nomade.

Aanvankelijk zal Rumble alleen op smartphones en tablets beschikbaar zijn. Via de digitale tv-decoder moet de dienst dan ook het televisietoestel zelf bereiken. Vermoedelijk wordt de dienst niet gratis. Naar verluidt wordt een bedrag van vijf euro per maand overwogen.

Telenet en Belgacom ontbreken nog in het verhaal.  Telenet doet nog niet mee vanwege een conflict met De Persgroep, dat vijftig procent van VMMa bezit. De VMMa wil meer geld van Telenet in ruil voor zijn programma’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond