Deel dit artikel
-

Belsimpel lanceert Engelstalige website

De plannen zijn er al jaren, maar met de lancering vandaag van de Engelstalige site zet Belsimpel de eerste stap in het betreden van de buitenlandse markt.

In deze fase is nog geen sprake van uitrol naar andere markten, maar spreekt Belsimpel wel nieuw publiek aan. Met de Engelstalige site wil het buitenlanders aanspreken die geen of onvoldoende Nederlands kunnen.

De grootste verandering vond echter niet plaats voor, maar achter de schermen. “We hebben ons volledige platform meertalig moeten maken. Vooral technisch was dit echt een grote klus. Doordat we dit voor elkaar hebben gekregen is het verder internationaal uitrollen van Belsimpel echt een flinke stap dichterbij”, vertelt oprichter Jeroen Doorenbos.

Dat betekent dat niet enkel de site, maar ook de telefonische klantenservice, de facturen en e-mails buitenlands aan kunnen. Engels is de eerste taal, Duits wordt de tweede.

Floris Schakelaar, product owner van de telecomwinkel, vertelt dat Belsimpel nog voor het einde van 2019 de Duitse markt op wil. De gebieden die daarna volgen zullen gebruik maken van de talen die de sites dan bieden. Dan valt te denken aan landen als België, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Belsimpel zal de buitenlandse markt onder een andere merknaam betreden. Welke dat is, staat nog niet vast. De merkidentiteit zal in elk geval dicht bij de Nederlandse staan.

De internationale expansie financiert Belsimpel geheel uit eigen middelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond