Deel dit artikel
-

Benelux blijft achter met mobiele verkopen

Van de elf onderzochte markten groeit de Benelux het minst in aantal verkopen via smartphones en tablets. De groei is met 24 procent zeker niet slecht, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Brazilië, dat 140 procent omzetgroei kon noteren. Dat blijkt uit de zanox Mobile Performance Barometer van 2016.

In mobiele verkopen leidt het Verenigd Koninkrijk met een 41 procent verkopen gegenereerd via mobiele apparaten. De tweede markt is Scandinavië met 37 procent. De middenklasse bestaat uit Spanje, Italië en de VS. Zwitserland genereert overigens de hoogste gemiddelde orderwaarde in online reizen.

Met een omzetaandeel van 31 tot 52 procent in alle landen overtreffen iOS-tablets andere apparaten in termen van omzet. Slechts Brazilië en Oost-Europa scoren een hoger aandeel aan inkomsten via Android. iOS scoort in het algemeen hoger in landen met een grotere koopkracht.

image006
Zanox, dat zich baseert op eigen cijfers, constateert ‘aanzienlijke, seizoensgebonden variaties’ in de verschillende markten. Waar Spanje een typische zomerreces beleeft tussen juli en september, verdubbelt Italië juist haar omzet in deze periode vanwege reisboekingen. Oost-Europa toont een stabielere groei van de omzet gedurende het hele jaar, met een duidelijke piek aan het einde van 2015.

NL-MPB2016-Infographic

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Dirkjan

Dit is eigen data van Zanox. Kan ik daaruit opmaken dat het gaat om affiliate sales en dus verkopen via apps hier hoegenaamd geen rol in spelen? Of zijn affiliatenetwerken daar ook al in geïntegreerd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond