Deel dit artikel
-

Bart Brouwers (Dichtbij) krijgt nieuwe functie bij TMG

Bart Brouwers, de geestelijke vader van Dichtbij, gaat een nieuwe afdeling bij TMG leiden die innovaties moet stimuleren of signaleren, zelfs buiten TMG om.

Dat schrijft Brouwers op zijn eigen blog Dode Bomen. Brouwers kreeg onlangs te horen dat er geen plek meer was voor een aparte hoofdredacteur nu het hyperlokale nieuwsnetwerk onderdeel wordt van TMG Regionaal/Lokaal. Met dat besluit was Brouwers niet blij.

Bij TMG zijn nu al op heel veel plekken in de organisatie activiteiten die je onder business development zou kunnen scharen. Veel daarvan vanuit journalistieke impulsen, schrijft Brouwers. ‘Sommige onder de oppervlakte, andere wat zichtbaarder. De nieuwe centrale afdeling business development gaat er alles aan doen om al die krachten te verenigen en te versterken, om het effect ervan zo groot mogelijk te maken.’

Belangrijkste taak van business development zal zijn de gesignaleerde trends en (al dan niet binnen TMG ontwikkelde) innovaties te koppelen aan de business, om op die manier bij te dragen aan waarde voor TMG op korte en lange termijn. ‘Beweging schept ruimte. En bij TMG we gaan die de komende tijd tot de laatste centimeter benutten’, belooft Brouwers.

Overigens zou het nieuwe TMG Regionaal/Lokaal worden geleid door Mike Ackermans, maar die stopt per 1 januari als hoofdredacteur van de HDC kranten (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander). Hij is in conflict gekomen met de directie van de HDC en moederbedrijf TMG over zijn positie in een nieuw te vormen directie.

Deel dit bericht

3 Reacties

Rick Maresch

Gedurfde en gave stap, Bart.
Ik wens je veel succes en plezier in deze nieuwe uitdaging.

Peter S

Ach Bart B… dichtbij is al aan t instorten, zn nieuwe functie was een flop en nu komt ie weer met n krantje dar overduidelijk weer een flop is… Bart B… een grote flop

Patrick

Weer lekker onderbouwd, Peter. Niets is makkelijker dan op een luie tweede Paasdag een luie opmerking te plaatsen over iemand die je helemaal niet kent. En hoezo Dichtbij is aan het instorten? Waaruit blijkt dat? Heb je cijfers, inzichten? Niet echt, he?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond