Deel dit artikel
-

TMG verkoopt belang in ProSieben

TMG Groep verkoopt zijn belang van zes procent in het Duitse satellietbedrijf ProSieben. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Analisten hadden al rekening gehouden met een eventuele verkoop.

Eind juni had het belang van TMG een boekwaarde van eind juni een boekwaarde van 242,3 miljoen euro. Analist Johan van den Hooven van SNS Securities houdt rekening met een opbrengst van 380 miljoen euro, met een boekwinst van 150 miljoen euro. Dat geld kan het geplaagde uitgeversconcern goed gebruiken.

Eerder deze week maakten investeringsfondsen KKR en Permira, grootaandeelhouders van de Duitse zender, bekend dat zij hun deel verkopen. De fondsen brengen hun gezamenlijk aandeel met circa een kwart terug tot 33 procent. Zij mikken op een verkoopprijs van 31 euro per aandeel.

Telegraaf Media Groep (TMG) nam in 2008 een strategisch belang van twaalf procent in de Duitse televisiegroep. TMG kocht dat belang van van Lavena, een bedrijf beheerd door fondsen geadviseerd door investeringsmaatschappijen Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) en fondsen geadviseerd door Permira.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond