Deel dit artikel
-

Best Buy groeit online sneller dan Wal-Mart en Amazon

Het Amerikaanse Best Buy groeit online sneller dan Wal-Mart en Amazon, namelijk met 20,8 procent in het fiscale jaar dat eindigde op 28 januari. De gemiddelde groei voor online retailers in de VS was 15,6 procent.  

Best Buy realiseerde 2,3 miljard dollar online omzet in het vierde kwartaal, 17,9 procent meer dan een jaar terug, deels als gevolg van snellere leveringen.

Webverkopen maken voor 18,6 procent deel uit van de totale omzet in de thuismarkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark de Kock

Ik betwijfel of deze conclusie en daarmee dit artikel klopt. Het is ook belangrijk om eea in de juiste context te zien. Amazon heeft een gemiddelde omzet groei van boven de 20% (eerder richting 25%) in de laatste 10 jaar. Jaar-op-jaar! > https://www.statista.com/statistics/233761/year-on-year-revenue-of-amazon-and-ebay-since-2006/
En in absolute getallen heeft Best Buy nog geen 5% van de omzet die Amazon maakt: https://www.statista.com/statistics/273963/quarterly-revenue-of-amazoncom/
De (potentiele) winst die Amazon maakt wordt al jaren het best bewaarde geheim der tijden genoemd omdat er zoveel investeringen worden gezet tegenover de winst. Alleen AWS wordt nu min of meer vrijgegegeven. Het ligt in de lijn der verwachting dat de winst (!) van AWS in 2017 boven de omzet van Best Buy uitkomt..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond