Deel dit artikel
-

Best verkopend product op Amazon: de Kindle

Er is op Amazon.com geen boek of apparaat waarvan er meer worden verkocht dan de Kindle. Digitaal lezen wordt gemeengoed. Amazon signaleert dat veel mensen zowel een ebook reader als een tablet computer hebben. De twee zijn geen concurrent van elkaar.

Zelfs van het laatste boek van Harry Potter zijn minder exemplaren verkocht dan Amazons zelfontwikkelde Kindle. Dat meldt het bedrijf in een persbericht met daarin een breed overzicht van topverkopen en opmerkelijkheden over de decembermaand.

De prijs van de ebook reader is nu dermate laag dat consumenten digitaal lezen zonder dralen gaan uitproberen. Bovendien blijkt dan ook dat ereaders niet als concurrenten worden gezien van de iPad of andere tabs. Men koopt ze moeiteloos allebei en de toestellen worden naast elkaar te gebruiken. De een om mee te lezen, de ander voor de andere digitale consumpties.

In Nederland bracht ook boekhandel Selexyz in oktober met buitenlandse partners een eigen ereader uit, de Oyo. Afgelopen maand hield Bol.com op zijn beurt een actie waarbij belangstellenden voor 99 euro een pakket digitale boeken konden kopen en daar gratis een ereader bij kregen.

Deel dit bericht

2 Reacties

soboer

Dit is zeker de toekomst. Ik zie de e-reader papieren boeken vervangen. De ipad zal denk ik kranten en tijdschriften vervangen, meer rich media.

Carlos

Ik heb de Kindle in de VS besteld, ben er erg blij mee. Het leest veel fijner dan een LCD scherm, is klein en licht en de batterij gaat weken mee. Het wachten is nu op een kleuren e-ink scherm dat ook video aankan, dat zou een zegen voor mijn vermoeide ogen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond