Deel dit artikel
-

Betaalbedrijf Square haalt 150 miljoen dollar op

Het Amerikaanse betaalbedrijf Square heeft ondanks toegenomen concurrentie van Apple, Amazon en PayPal in een nieuwe financieringsronde 150 miljoen dollar opgehaald, maar dat geld komt uit onverwachte hoek: de regering van Singapore.

De investeringstak van Singapore waardeert het bedrijf op 6 miljard dollar, maar niet al het geld komt uit Azië. Goldman Sachs en Rizvi Traverse Management droegen eveneens bij. In totaal heeft Square nu 500 miljoen dollar binnengesleept.

Het geld is hard nodig, want de verliezen voor het betaalbedrijf lopen steeds verder op. Vorig jaar ging het al om 100 miljoen dollar.

De grootste concurrent lijkt Apple te worden, die recentelijk haar eigen betaalsysteem introduceerde. Ook andere bedrijven voelen die druk.

De diensten die Visa en MasterCard gaan leveren aan Apple Pay vormen een serieuze bedreiging voor het Nederlandse betaaltechnologiebedrijf Gemalto, zo stelt de Amerikaanse bank Morgan Stanley in een analistenrapport. Morgan Stanley voorziet ook een sterke prijsdruk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond