Deel dit artikel
-

Betaalbedrijf Wise naar de beurs

Het digitale geldwissel- en verzendkantoor Wise, voorheen bekend als Transferwise, gaat begin volgende maand naar de beurs.

Er vindt geen IPO plaats, maar een zogeheten direct listing. Daarbij kunnen zittende aandeelhouders hun stukken aan de markt verkopen. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven en geen nieuw kapitaal opgehaald.

De openingsprijs waartegen het aandeel op de Londen London Stock Exchange in de handel komt, wordt met een veiling bepaald. Niet door zakenbanken op grond van institutionele interesse.

Naar verluidt is Wise, opgericht door de Esten Kristo Käärmann (foto) en Taavet Hinrikus, rond de zes miljard euro waard.

Na de beursgang wordt een klantenbindingsprogramma gestart. Klanten kunnen lid worden van OwnWise, een vehikel dat veelgebruikers in staat stelt een plukje aandelen te verwerven in het wereldwijd opererende bedrijf.

Wise helpt zijn zes miljoen actieve gebruikers om snel en tegen lage, transparante kosten geld over te maken naar andere landen. In het afgelopen jaar werd er voor 63 miljard euro aan geld heen en weer gezonden, wat Wise een omzet opleverde van 491 miljoen euro (+54%). Daaruit realiseerde het een winst (ebitda) van 127 miljoen euro.

Foto: MoneyConf (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond