Deel dit artikel
-

Betaalplatform NLziet morgen van start

De betaaldienst NLziet voor de publieke en commerciële omroep gaat morgenmiddag officieel van start met een presentatie aan de Hilversumse Vaartweg. De video-on-demand dienst werd afgelopen najaar reeds aangekondigd.

De publieke omroepen (NPO), RTL en SBS kondigden het initiatief najaar 2013 aan. Het gaat om een bundeling van NPO Plus, RTL XL en SBS Kijk. Met een (betaald) abonnement kunnen kijkers tv-series, films, documentaires en shows terugkijken. Sommige programma’s zijn tot zeven dagen vooruit te bekijken.

Volgens Jeroen Kramers, hoofd marketing van de NPO, die zojuist sprak op het Telecompaper congres in Laren, komt er een NLziet-app, maar zal de NPO ook nog een eigen NPO Plus-app uitbrengen. De organisatie achter NLNiet wil niet vooruitlopen op de aankondiging morgen.

Deze zomer lanceert de NPO ook een door Stoneroos vervaardigde Companion-app, zo vertelde Kramers. Dat wordt de opvolger van de huidige NPO-app, ook gemaakt door Stoneroos, maar dan met mogelijkheden om de content via sociale media te delen. Ook zal watermarkingtechnologie (audioherkenning) worden gebruikt om te bepalen om welk programma het gaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond