Deel dit artikel
-

Big Data opleiding in Brabant steeds dichterbij

Tilburg University, de Technische Universiteit Eindhoven, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant hebben in Berkel-Enschot hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband op het gebied van Big Data.

Het plan betreft de oprichting van een nieuwe universitaire opleiding tot data wetenschapper op master en post-master niveau. Met de investering van 40 miljoen euro in deze Graduate School pakt Brabant naar eigen zeggen een beslissende voorsprong op het gebied van ICT gedreven innovatie. De beoogde nieuwe locatie voor een deel van deze opleiding die in 2016 van start moet gaan is het klooster Mariënburg in ’s-Hertogenbosch.

Iedere partner investeert 10 miljoen euro in deze Graduate School, onder voorbehoud van nadere instemming van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch, Provinciale Staten van Noord-Brabant, de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven en het Stichtingsbestuur van Tilburg University, evenals de medezeggenschapsorganen van beide universiteiten.

Data wetenschap wordt wereldwijd beschouwd als hét vakgebied van de toekomst. De hoeveelheid geproduceerde data en het belang ervan is enorm toegenomen. Er is een grote vraag naar mensen met deze gespecialiseerde kennis.

Er komen verschillende nieuwe opleidingen:

•een Joint Bachelor Data Science TU/e en TiU In Eindhoven resp. Tilburg
•een joint master Data Entrepreneurship als onderdeel van de Mariënburg Graduate School Data Entrepreneurship (inclusief een post masteropleiding) in ‘s-Hertogenbosch
•een Special Masterprogram Data Science Engineering aan de TU/e in Eindhoven
•een Special Masterprogram Data Science Business & Society aan TiU in Tilburg

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond