Deel dit artikel
-

Big Data selecteert de juiste kandidaat

Promovendus Colin Lee van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) heeft een algoritme ontwikkeld dat tot circa 80 procent voorspelt wie wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 450.000 cv’s en sollicitaties.

Om zoveel cv’s te kunnen verwerken, maakte Lee gebruik van software die automatisch digitale cv’s scant op diverse variabelen zoals ervaring, leeftijd, afstand tot de werkplek en opleiding. Daarnaast keek de software naar contextuele factoren als ‘Heeft de kandidaat op tijd gesolliciteerd?’ en ‘Werkt de kandidaat al bij de organisatie?’.

Om zijn voorspellingen voor alle sectoren te kunnen doen ontwikkelde Lee een gedetailleerd computermodel van de arbeidsmarkt. Daarbij omschreef hij alle mogelijke functies in termen van de meest voorkomende werkzaamheden. De werkzaamheden van een bedrijfsanalist in de bouwsector verschillen immers van die van een bedrijfsanalist in de gezondheidszorg.

Uit de resultaten bleek – niet geheel onverwacht – dat recruiters vooral kijken naar het aantal jaren werkervaring van een kandidaat. Verrassender is dat ze het minder belangrijk lijken te vinden of vaardigheden en opleiding van de kandidaat aansluiten bij de functie waarop gesolliciteerd wordt.

Uit privacyoverwegingen konden sollicitatiebrieven niet worden meegenomen in het onderzoek. Maar zelfs zonder die begeleidende brief bij het cv te beoordelen, kan het algoritme nu met een grote nauwkeurigheid voorspellen wie wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Het model van Lee kan daarnaast ook helpen bij het voorspellen welke kandidaten geschikt zijn voor banen die nu nog niet eens bestaan. Dit is met name relevant in innovatieve branches zoals de IT en de technologische sector, waar bedrijfsmodellen zeer snel kunnen veranderen en dus ook vaak nieuwe functies ontstaan.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van recruitment komen volgende week aan bod tijdens Emerce eRecruitment. Kaarten voor dit evenement zijn hier verkrijgbaar. 

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

Totdat iedereen door heeft hoe het systeem te beïnvloeden door hun CV op de ‘juiste’ manier op te stellen. Oh wacht, dat gebeurt nu ook al…
En degene met wel de skills maar niet de juiste CV zal je nooit meer zien tijdens sollicitatiegesprek.
CV’s bekijken blijft mensenwerk om de parels van de rotte appels te onderscheiden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond