Deel dit artikel
-

Bijna een vierde van Nederlandse middelgrote bedrijven slachtoffer van DDoS-aanval

Elf procent van de Nederlandse bedrijven heeft minstens eenmaal te maken gekregen met een DDoS-aanval, met middelgrote ondernemingen als meest frequente slachtoffer. Dat blijkt uit onderzoek recente Corporate IT Security Risks Survey, uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International.

Gemiddeld kost een DDoS-aanval organisaties meer dan circa 40.000 euro aan herstelfacturen, oftewel aanzienlijk meer dan de typische kosten voor het herstellen van andere aanvalsvormen. Enterprises besteden nog hogere bedragen aan het herstel na een externe storing of cyberspionage-aanval. Zo bedraagt de gemiddelde investering na een DDoS-aanval circa 367.000 euro ten opzichte van gemiddeld circa 546.000 euro.

Kleine bedrijven en het MKB hebben het meest moeite met het implementeren van efficiënte maatregelen om de dreiging van DDoS-aanvallen te beperken, vaak als gevolg van beperkte middelen.

De schade blijft niet beperkt tot uitvaltijd. Volgens de Nederlandse respondenten viel 22 procent van de zware DDoS-aanvallen samen met het binnendringen van het netwerk. Hoewel het moeilijk is om twee verschillende aanvallen te herleiden tot één bron, wijzen de resultaten van het onderzoek erop dat DDoS-aanvallen kunnen leiden tot bijkomende schade, met inbegrip van verlies of diefstal van gevoelige gegevens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond