Deel dit artikel
-

Bitcoin delvers moeten hun opbrengsten noodgedwongen verkopen

Bitcoin-delvers zijn gedwongen om hun gedolven munten te verkopen om aan de stijgende energiekosten te voldoen. Door de lage koers brengen de munten steeds minder op.

Het aantal aangeboden munten is sinds juni gestaag gestegen. In mei hebben hebben delvers zelfs hun volledige opbrengst moeten verkopen, terwijl de waarde van de Bitcoin met 45 procent daalde.

De omstandigheden zijn in juni verslechterd, wat betekent dat ze waarschijnlijk nog meer verkopen”, aldus Arcane-analist Jaran Mellerud tegenover Reuters.

Tot voor kort waren delvers fervent ‘holders’. Zij verkochten hun munten niet in de verwachting dat de koers verder zou stijgen. De schatting is dat delvers gezamenlijk 800.000 bitcoins bezaten.

Sommige delvers zien er geen brood meer in. In China worden met name grafische kaarten aangeboden. zoals de RTX 3060 Ti.

Met de lage waarde van Bitcoin en andere munten is het niet meer lonend om te gaan delven. Daar staan immers enorme kosten tegenover. Zo moet heel veel energie worden ingekocht.

De instortende koersen van crypto’s hebben ook gevolgen voor Noord Korea, een land dat met hacks ooit 615 miljoen dollar aan cryptomunten zou hebben gestolen. Dat geld werd tot nu toe gebruikt voor zijn wapenprogramma. Recentelijk testte het land een recordaantal raketten ter waarde van 620 miljoen dollar. Maar met de verminderde waarde van Bitcoin en andere munten kan Pyongyang minder besteden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond