Deel dit artikel
-

Delvers dumpen hardware na cryptocrash

De cryptocrash hakt er ook voor delvers van cryptomunten flink in. Allerlei apparatuur voor het delven van digitale munten wordt momenteel tegen dumpprijzen aangeboden.

In China worden met name grafische kaarten aangeboden. zoals de RTX 3060 Ti, die je nu voor 350 dollar of minder kunt aanschaffen.

Met de lage waarde van Bitcoin en andere munten is het niet meer lonend om te gaan delven. Daar staan immers enorme kosten tegenover. Zo moet heel veel energie worden ingekocht.

Het is misschien verleidelijk om een Nvidia- of AMD-GPU aan te schaffen onder de adviesprijs, maar deze processoren zijn intensief gebruikt en gaan daardoor minder lang mee.

Het is niet alleen de dalende koers die delvers parten speelt. Iran sluit 118 delvers met vergunning af van goedkope stroom door toenemende stroomtekorten voor de andere sectoren in het land. Al eerder hadden de autoriteiten bepaald dat delvers hun munten alleen via de centrale bank mochten verkopen.

Hoewel de koersen zich inmiddels weer wat herstellen, hebben beleggers nog weinig vertrouwen in de markt.

Google-zoekopdrachten naar ‘Bitcoin dood’ piekten in de week die eindigde op vrijdag 18 juni en bereikten waarschijnlijk het hoogste niveau ooit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond