Deel dit artikel
-

Faillissement crypto-leenplatform Celsius Network lijkt onvermijdelijk

Crypto-leenplatform Celsius Network zou adviseurs hebben ingehuurd ter voorbereiding van een faillissement. De grote bank Citigroup en advocatenkantoor Akin Gump zouden Celsius hebben aangeraden het faillissement aan te vragen, zo melden Amerikaanse media.

Volgens The Wall Street Journal heeft Celsius een onbekend aantal herstructureringsadviseurs van het bedrijf Alvarez & Marsal ingehuurd.

Celsius Network, dat eind vorig jaar nog 750 miljoen dollar aan financiering ophaalde, is een belangrijke speler in de markt van cryptoleningen. Bij Celsius kunnen klanten Bitcoin, Ethereum en Tether storten en wekelijkse rentebetalingen ontvangen. Afhankelijk van de tijdshorizon en het token beloofde het platform zelfs 18 procent rente per jaar.

Het bedrijf moest op 13 juni echter alle opnames en overdrachten pauzeren nadat de koers van de meeste crypto’s klapte. De maatregel was bedoeld om zijn bezittingen te beschermen, schreef het bedrijf in een toelickhting. Alleen door alle transacties te bevriezen, kon Celsius voldoen aan zijn verplichtingen. Lees: een bankrun voorkomen.

Op 20 juni stelde Celsius-investeerder en medeoprichter van BnkToTheFuture Simon Dixon een herstelplan voor. Een van de voorstellen is dat handelsbank Goldman Sachs 2 miljard dollar bij beleggers ophaalt om activa (voornamelijk crypto’s) op te kopen van Celsius. Zij kunnen grote kortingen krijgen in het geval van een faillissementsaanvraag. Branchegenoot Nexo wordt verder genoemd als het bedrijf dat Celsius zou kunnen overnemen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond