Deel dit artikel
-

Bitcoinbeurs Bitstamp gesloten na hack

Het Sloveense bitcoinwisselkantoor Bitstamp heeft zijn activiteiten tijdelijk gestaakt. Het bedrijf denkt dat het slachtoffer is geworden van een hack en er zouden ook bitcoins zijn gestolen.

Bitstamp waarschuwt gebruikers om geen bitcoins te storten zolang de hack nog wordt onderzocht. Hoeveel bitcoins er zijn gestolen is niet bekend. Het bedrijf zegt dat verloren bitcoins in elk geval worden gecompenseerd.

Bitstamp, geregistreerd in Engeland, haalde vorig jaar nog 10 miljoen dollar op in een financieringsrond onder leiding van Pantera Capital Management.

Het is het zoveelste incident met een bitcoinwisselkantoor. Eind februari 2014 werd bitcoinbeurs Mt. Gox plotseling uit de lucht toen duidelijk werd dat technische onvolkomenheden hadden geleid tot de diefstal van 750.000 bitcoins, die op dat moment honderden miljoenen dollars waard waren. De politie vermoedt fraude binnen het bedrijf zelf. Het op Cyprus gevestigde wisselkantoor Neo & Bee ging vorig jaar ook al kopje onder, waarbij CEO Danny Brewster zich uit de voeten maakte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond