Deel dit artikel
-

‘Verdwenen bitcoins Mt. Gox door fraude’

De circa 370 miljoen dollar aan bitcoins die vorig jaar zijn verdwenen bij wisselkantoor Mt. Gox zijn niet bij hackers terechtgekomen, maar mogelijk via fraude achterover gedrukt. Dat meldt de Japanse krant Yomiuri Shimbun op basis van politiebronnen.

Slechts 1 procent van de ruim 650.000 bitcoins zouden via een hack zijn verdwenen. Mt. Gox zelf beweerde steeds dat hackers verantwoordelijk waren voor de bitcoindiefstal. Het wisselkantoor is sinds februari failliet.

Mt. Gox werd vorig jaar plotseling uit de lucht gehaald nadat was uitgelekt dat als gevolg van een softwarefout bitcoins waren gestolen. De waarde daarvan werd toen geschat op 450 tot 500 miljoen dollar.

Er zijn verschillende aanwijzingen dat CEO Mark Karpeles zijn verantwoordelijkheden heeft veronachtzaamd. Wired publiceerde een insideverhaal, waaruit blijkt dat Karpeles steeds meer uitgekeken raakte op de dagelijkse beslommeringen van Mt. Gox. Hij was bezig een bitcoincafé op te zetten en Mt. Gox zou 51 miljoen dollar in dat avontuur hebben gestopt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond