Deel dit artikel
-

Ook bitcoinondernemers zijn voor regulering

Ook bitcoinondernemers denken dat het beter is als de markt voor cryptomunten gereguleerd wordt. Dat vertelden ze woensdag op een hoorzitting in de Tweede Kamer over cryptovaluta.

Een van hen was Rutger van Zuidam, oprichter van blockchaininnovatiebedrijf Dutchchain. Hij denkt dat het vertrouwen toeneemt als er meer toezicht komt. Sterker nog: sommigen hadden geen bezwaar tegen een op de blockchain gebaseerde munt die door de centrale bank wordt uitgegeven.

De Nederlandsche Bank (DNB) wees gisteren op de nieuwe EU richtlijn tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die geldt ook voor bitcoinbeurzen. DNB houdt alleen toezicht op regulier geld, maar vindt wel dat gecontroleerd moet kunnen worden waar het geld vandaan komt.

De AFM drong vooral aan op regulering van cryptobeursgangen, beter bekend als ICO’s. Ook jurist Niels Lemmers van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) drong aan op maatregelen. ‘Wij zien alle karakteristieken van een zeepbel, maar mensen willen niet horen dat het hier gaat om een ongereguleerde markt.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Mike

Onzin dat mensen niet willen horen dat het om een ongereguleerde markt gaat. Meer dan 90% weet dit en juist daarom stappen ze in!! Dat geblaat over witwassen etc komt gewoon omdat ze er geen grip op kunnen krijgen.

Jan

”‘Wij zien alle karakteristieken van een zeepbel, maar mensen willen niet horen dat het hier gaat om een ongereguleerde markt.”

De markt voor het kopen van cryptocurrencies is gereguleerd, alleen de ICO’s niet.
Juist daar moeten wetten voor komen (zoals gisteren ook werd verteld) zodat Nederland het ideale Blockchain landschap creert om juist deze ICO’s naar Nederland te halen.

Rutger van Zuidam & de persoon van follow the money waren dé twee mensen die duidelijk verstand van zaken hadden. Het politieke kartel had het over het witwassen van geld, tja met cash geld gebeurt dat niet (sarcasme) werd ook duidelijk aangekaart door Rutger van Zuidam.

Mooi om te zien dat ING duidelijk zijn plek weet binnen het blockchain geheel. Of ze vinden een eigen munt uit of ze gaan eraan….

Doei banken, hallo nieuwe wereld!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond